Vis schubben: Welke vis scaler is ideaal

Er zijn vissen die beter niet met schubben kunnen worden bereid. Terwijl forel bijvoorbeeld met schubben in de pan kan worden bereid, is dit niet aan te raden voor vissen als baars of snoekbaars. De schubben zijn extreem stug en sommige zijn zelfs echt puntig. Je verliest het plezier van het eten ervan op het laatst. Daarom is het gebruikelijk dat de meeste vissen eerst worden geschubd voordat ze worden bereid. Zodra de schubben van de vis zijn verwijderd, is hij veel gemakkelijker te bereiden.

Sommige vissers en hobbykoks weten echter niet precies hoe ze de schubben veilig moeten verwijderen. In principe is dit betrekkelijk eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een visschubbenverdeler. Dit is een praktisch keukengerei dat vaak in de winkel wordt verkocht onder de naam viskrabber.

Bestseller No. 1
Luvan Edelstahl Fischentschupper, Fischentschupper Entferner Schnelles Entfernen Fisch Reinigung Schäler Fischentschupper Sägezahn Fisch Entschupper Werkzeug für Küche, Meeresfrüchte Märkte
  • EINFACH UND EFFIZIENT: Das Sägezahn-Design macht diesen Fischentschupper sehr effizient und einfach zu verwenden, wenn...
  • LANGLEBIG IM GEBRAUCH: Die Fischschuppenbürste ist aus rostfreiem Stahl gefertigt, langlebig und rostbeständig, leicht...
  • EINFACHE REINIGUNG: Das Schaberdesign erleichtert die Reinigung, entfernt Fischschuppen leicht und reduziert die...
Bestseller No. 2
Kaiselect 100 Fischentschupper (Fish Scaler), 1 x 1 x 1 cm
  • Der KAI Fischentschupper, aus einem Stück Edelstahl präzise geschmiedet, ist mit einer Gesamtlänge von 21 cm und...
  • Das Design dieses Fischentschuppers kombiniert Ästhetik mit Funktionalität. Er liegt mit seinem ergonomischen Griff...
  • Die spezielle Sägezahnklinge ermöglicht es, selbst hinter den Flossen feine Schuppen präzise und ohne großen...

Hoge kwaliteit vis scalers zijn het beste

Keukengerei waarmee je visschubben kunt verwijderen kun je tegenwoordig relatief goedkoop kopen. Het valt echter op dat de meeste van deze producten gemaakt zijn van plastic en dus maar beperkt geschikt zijn voor langdurig gebruik in de keuken. Vooral met de goedkope producten moet je voorzichtig zijn. Sommige zijn na korte tijd kapot, terwijl andere uiterst moeilijk te verwijderen zijn. Daarom is het beter om meteen voor kwaliteit te gaan.

Vooral omdat het niet zo moeilijk is om hoogwaardige producten voor de keuken te kopen. In de winkels (niet zozeer in viswinkels, maar eerder in winkels voor huishoudelijke artikelen) zijn enkele modellen te vinden die qua nut en kwaliteit overtuigen. Bij nadere beschouwing blijkt dat ze meestal gemaakt zijn van roestvrij staal.

Vergelijk prijzen bij het kopen van een viskrabber

Hoeveel geld u uiteindelijk betaalt, hangt grotendeels af van de fabrikant die u kiest. Over het algemeen zijn de prijsverschillen relatief groot. Maar u hoeft niet veel geld te investeren om een goede visschubbreker aan uw keuken toe te voegen. Alle aspirant-kopers kan daarom alleen maar worden aangeraden wat beter rond te kijken in de winkels. Dit sluit het internet niet uit: Tegenwoordig kun je een aantal online winkels vinden waar je tegen zeer redelijke prijzen keukengerei kunt kopen.