Palingsteaks – Anders bereide paling

Palingsteaks: Een zeer smakelijk en eenvoudig palingrecept

Je hoeft niet per se gerookte paling te eten. Gerookte paling is heerlijk, maar kan op den duur een beetje saai zijn. Bovendien heeft niet iedereen de mogelijkheid om zelf paling te roken. Daarom willen we je graag kennis laten maken met een heel interessant visrecept dat niet alleen bijzonder lekker is, maar ook heel eenvoudig.

> Ook lekker: zelf vis roken – zo werkt het!

De volgende ingrediënten zijn nodig: (recept voor 4 personen)

  • 1 verse paling
  • meerdere plakjes spek / spekreepjes / bacon
  • 1 ui
  • olie
  • peper
  • zout
  • Peterselie

Fileer de paling (als u de vis niet wilt fileren, kunt u ook palingfilets kopen) en snijd hem in kleine stukjes van ongeveer 3 tot 4 centimeter lang. Kruid de filets met peper en zout. Maak kleine bundeltjes van drie van de kleine stukjes paling en wikkel het spek eromheen. Om ze bij elkaar te houden, wikkel je ze in met bindtouw.

Afhankelijk van uw kookgewoonten snijdt of snijdt u de ui in blokjes en bakt deze in een pan. Bak vervolgens de palingsteaks gedurende ongeveer 5 minuten, waarbij u ze enkele keren omdraait. Zodra ze mooi goudbruin zijn, breng je ze op smaak met de peterselie. Leg de heerlijke palingsteaks vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Wat u als bijgerecht serveert, hangt grotendeels af van uw eetlust of de omvang van het geplande menu. Als u trek heeft, kunt u aardappelen of gepofte aardappelen serveren, anders kan knoflookbrood ook als bijgerecht dienen. Wij wensen u bon appétit en kijken uit naar uw feedback op het gerecht.