Hoe bereid je geglaceerde snoekbaars

Een echt lekker snoekbaarsrecept: geglaceerde snoekbaars

De omslagfoto is geen voorbeeld. Snoekbaars is een eetbare vis die niet alleen zijn weg vindt naar steeds meer particuliere keukens, maar ook op steeds meer menukaarten verschijnt. Zijn fijne, malse vlees trekt steeds meer koks aan. Hieronder presenteren we een interessant recept voor snoekbaars.

> Ook lekker: zelf vis roken – zo doe je dat!

De volgende ingrediënten zijn nodig: (recept voor 4 personen)

  • 4 snoekbaarsfilets
  • 5 el sojasaus
  • 2 el. honing
  • 2 citroenen of citroensap
  • een beetje Spaanse peper

Hoewel de naam van het recept de indruk kan wekken dat geglaceerde snoekbaars niet zo gemakkelijk te bereiden is, is precies het tegenovergestelde waar. Het komt erop neer dat de filets eenvoudigweg worden gemarineerd en vervolgens gebakken.

Gewoon de honing in een kopje gieten, de sojasaus toevoegen en het geheel door elkaar roeren. De snoekbaarsfilets worden eerst besprenkeld met de citroen of het citroensap en vervolgens bedekt met de marinade. Tot slot bestrooit u de gemarineerde filets met een beetje chilipoeder en bakt u ze 5 tot 10 minuten in de pan.

Om het gerecht compleet te maken worden rijst en groenten als bijgerecht aanbevolen.