Forel blauw: Het forel recept voor de klassieker
Veel mensen denken dat het bereiden van blauwe forel veel moeite kost. Maar het recept is heel eenvoudig en kan in een mum van tijd worden bereid.
Dit recept beschrijft hoe u blauwe forel kunt bereiden. Er moet meteen op gewezen worden dat dit slechts één van de honderden mogelijke variaties is. Afhankelijk van de regio en de culinaire cultuur kunnen er meer of minder verschillen zijn tussen de recepten. De gemeenschappelijke basis van alle recepten is dat de forel wordt overgoten met hete azijn en vervolgens wordt gekookt in de bouillon.
De volgende ingrediënten zijn nodig: (recept voor 4 personen)
- 4 forellen
- 3 liter water
- 100 ml azijn
- 100 ml witte wijn
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 prei
- Peterselie
- Peper
- Zout
- Laurierblad
- 2 tot 3 jeneverbessen
Snijd eerst de wortelen, de ui en de prei. Voeg de groenten samen met de kruiden toe aan het kokende water. Breng deze bouillon kort aan de kook en laat hem vervolgens op een laag vuurtje trekken.
Maak de forel schoon onder koud stromend water. Het is belangrijk dat de huid van de vis niet wordt beschadigd. Afhankelijk van de smaak kunnen de kop en de staartvin van de vis worden samengevoegd zodat ze later in een ronde vorm op het bord liggen. Leg de vis in een voldoende grote vorm, breng de azijn aan de kook en giet de hete azijn over de vis – hierdoor krijgt hij zijn blauwe kleur. Vul de vorm vervolgens met de bouillon en de witte wijn en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken.
De forel wordt het best geserveerd met een beetje gesmolten boter en aardappelen.
- Länge: 3cm
- Gewicht: 3g
- Farbe: Forelle
- MERKMALE: Inhalt 20g Pose, 2 Bleikugeln, Vorfach, 2 Softperlen, Wirbel und Schnurstoppern.
Forel Müllerin: Een forelrecept van vissers voor vissers
Er zijn talloze forelrecepten, maar forel Müllerin blijft de klassieker. Lees hier meer over de ingrediënten en de bereiding.
Als het gaat om het bereiden van forel – vooral regenboogforel – is forel Müllerin nog steeds de klassieker. Enerzijds smaakt het goed, anderzijds is het heel gemakkelijk te bereiden en kost het niet veel tijd.
De volgende ingrediënten zijn nodig: (recept voor 4 personen)
- 4 forellen
- 50 g bloem
- 3 el olie
- 40 g boter
- citroensap
- Zout
- Peper
- Citroen
- Peterselie
De bereiding is heel eenvoudig: maak de forellen schoon onder koud stromend water en dep ze daarna droog. Zuur ze vervolgens zowel van binnen als van buiten aan met een beetje citroensap. Daarna kruiden met peper en zout. De volgende stap is de forel in bloem te wentelen.
Bak de vis in een pan met olie. Voeg vervolgens de boter toe om de forel gedurende een goede zes tot zeven minuten te garen. Gedurende deze tijd wordt de citroen gesneden. De forel Müllerin wordt dan geserveerd met een schijfje citroen en wat peterselie. Als bijgerecht dienen meestal aardappelen.
Natuurlijk kunt u het recept naar eigen inzicht aanpassen en de forel niet alleen met citroensap kruiden, maar ook met verschillende kruiden, zoals bieslook of wilde knoflook.
> Ook lekker: forel kan ook heerlijk gerooktworden.
Gegrilde forel: een eenvoudig en heerlijk forelrecept
Waarom probeert u niet eens forel te grillen? Ze smaken knapperig en heerlijk en zijn snel en gemakkelijk te bereiden.
Forel hoeft niet per se in een pan bereid te worden. Vooral tijdens de zomermaanden is forel grillen een meer dan goed alternatief. Gegrilde forel smaakt heerlijk en is snel te bereiden.
De volgende ingrediënten zijn nodig: (recept voor 4 personen)
- 4 forellen (regenboogforel of bruine forel, afhankelijk van de smaak)
- 8 plakjes spek
- 6 – 8 el olie
- Rucola
- Peterselie
- Bieslook
- Provençaalse kruiden
- Peper
- Zout
De gestripte en schoongemaakte forel wordt gevuld met rucola, peterselie en bieslook. Kruid de buitenkant met peper en zout en bestrijk ze daarna met olie. De olie zorgt ervoor dat ze later niet aan het grillrooster blijven plakken. Bedek de vis vervolgens met de plakjes spek en bestrooi ze met de Provençaalse kruiden. De plakjes spek moeten goed blijven plakken dankzij de olie. Anders kunt u ze vastbinden met keukentouw.
Leg de vis direct op de grill. Afhankelijk van de voorkeur van de grillmeester (of de staat van de grill) kan de forel ook in een visgrillmandje worden gelegd of in aluminiumfolie worden gewikkeld. Grill de forel ongeveer 10 tot 12 minuten, waarbij u hem 2 tot 3 keer omdraait.
Zoals gebruikelijk bij het grillen kan de forel worden geserveerd met verschillende bijgerechten. Aardappelen en aardappelsalade zijn bijzonder lekker, maar ook gegrilde maïskolven en courgettes kunnen worden geserveerd.
Een ander gerecht om forel te grillen
Ingrediënten
- Forel
- 1 limoen
- Coreander
- Citroenmelisse of citroengras
- Beukenhout en houtskool
Snijd de flanken van de forel licht in en wrijf de buiten- en binnenkant in met de ingrediënten. Verwarm de barbecue met beukenhout en houtskool. Smeer het grillgerei in met olie. Klem de vis in het grillgerei. Leg ze op de grill en draai ze om. Klaar als het vlees zo stevig is als de hiel van je hand.