Visrecepten en -gerechten

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”text”]Sportvissers staan erom bekend de grootste vis te vangen en hun vorige vangsten te overtreffen. Maar vis vangen is slechts een deel van ons favoriete tijdverdrijf. Als visser mag je nooit vergeten dat de hengel is uitgevonden om vis in de kookpot en vervolgens op tafel te brengen.

> Zelf vis roken

Recepten voor vissers

Een visser moet dus niet alleen weten hoe hij grote vissen moet vangen, maar ook hoe hij ze moet ontdoen van ingewanden en bereiden. Helaas blijkt echter telkens weer dat het sommige vissers aan kennis hierover ontbreekt. Het is soms echt verbazingwekkend hoe weinig visrecepten sommige vissers kennen. Veel vissers weten hoe ze blauwe forel of rookpaling moeten bereiden, maar daarna houdt hun kennis van visbereiding op. Eigenlijk is dat heel onbegrijpelijk, er zijn immers een veelvoud aan interessante en vooral lekkere visrecepten. Daarom hebben we een aantal interessante receptideeën op een rijtje gezet.

[the_ad_group id=”141″]

Heerlijke receptideeën en visrecepten

Tot de klassieke eetvissen in Duitsland behoren paling, forel, snoekbaars en vele zeevissen. Maar ook karper, snoek en baars worden regelmatig gegeten – hoewel niet vaak in restaurants. Wij hebben enkele klassiekers voor u op een rijtje gezet:

  • Palingsteaks
  • Recepten voor forel: Blauwe, Müllerin Kunst, gegrild
  • Karper – filet en kerstkarper
  • Heerlijke bereiding van karperfilet
  • Geglaceerde snoekbaars
  • Scandinavische visrecepten om te proberen

Witte vis – recepten voor de Assepoester onder de vissoorten

Witte vis is meestal geen minderwaardige voedingsvis. Op enkele uitzonderingen na kan hun vlees op een zeer smakelijke manier worden bereid. Welke vis als delicatesse wordt beschouwd en welke als minderwaardig, hangt vaak alleen af van de regionale afkomst van de waarnemer. Ik zou u willen oproepen om uw soms onterechte vooroordeel opzij te zetten en een van de hier genoemde recepten te proberen. Het enige echte probleem met deze soorten zijn de vaak talrijke botten. Maar ook hier zijn oplossingen voor:

Enkele uren weken in citroensap kan de graten meestal heel goed zacht maken. Als witte vis wordt gefileerd, blijft de huid op het visvlees zitten, zodat het stuk niet uit elkaar valt. De andere kant wordt in ruitvorm gesneden (niet de huid doorsnijden!) zodat het citroenzuur de graten beter kan bereiken en afbreken.

  • Recepten voor voorn en blankvoorn
  • Recepten voor barbeel
  • Ook brasem kan gegeten worden – heerlijke recepten
  • 7 smakelijke gerechten met verschillende witvissen

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]